Chips magnetron

Chips maken in een magnetron


Chips maken in een magnetron het klinkt misschien raar maar het is mogelijk.

Wat heb je nodig hiervoor:

  • 1 of 2 grote aardappels
  • bakpapier
  • Bord dat in de magnetron past
  • Kruiden naar keuze
  • Bakje met water

Bereiding van de chips:

Begin met het schillen van de aardappel, en snij deze daarna in flinter dunne plakjes met bijvoorbeeld een kaasschaaf of voorzichtig met een mes. En leg de gesneden plakjes in een bakje met water, als je klaar ben met de plakjes snijden spoel de plakjes goed af. Nadat je de schijfjes heb gewassen dep en droog je de schijfjes met een stukje keukenrol of een schone theedoek.

Pak vervolgens een stukje bakpapier en leg dit netjes over het bord heen, let wel op het bord moet wel in je magnetron passen. Plaats vervolgens de aardappel schijfjes gespreid over het bord en let hierbij op dat de plakjes niet op elkaar komen te liggen. Daarna strooi je de kruiden naar keuze over de chips, daarna keer je de chips om en bestrooi je ook de andere kant van de chips. Je kan hier bijvoorbeeld zout, peper of paprika kruiden voor gebruiken of natuurlijk je eigen smaakje.

Plaats vervolgens het bord in de magnetron en zet je de magnetron op 600 watt en zet de tijd op ongeveer 4 á 5 minuten. Houd de chips goed in gaten en stop de magnetron eventueel eerder want je chips moet lichtelijk bruin zijn, hoe dunner je chips hoe smakelijker het gaat. Chips uit de magnetron is lekker en makkelijk te maken, het enige probleem is dat je niet te veel chips te gelijk kan maken.

Geef een reactie