Chips aardappelschillen

Chips van aardappelschillen


Wist je dat je ook chips kan maken van aardappelschillen? Ja je leest het goed, het klinkt misschien raar maar het is een over heerlijk recept.

Pak 4 of 6 grote aardappels en was de goed af, nadat je ze hebt afgewassen droog je de aardappels. Het wassen is nodig zodat alle vuiligheid er goed af gewassen kan worden denk hierbij aan bijvoorbeeld aarde. Pak nu een dunschiller begin met het schillen van de aardappels, probeer de schillen zolang mogelijk te maken. Het mooiste is als je de aardappel in 1 lange sliert kan schillen. Vervolgens doe je het zelfde met de overige grote aardappels. Als je klaar bent met het schillen van de aardappels, droog je de schillen voorzichtig droog zo dat de schillen niet door midden breken. Nu je klaar bent met het droog deppen van de schillen, strooi je wat zeezout over je aardappel schillen.

Verwarm nu je friteuse naar ongeveer 180 graden Celsius, zodra je friteuse op temperatuur is begin je met het bakken van de aardappelschillen. Je aardappelschillen hebben ongeveer 3 á 4 minuten nodig om lekker krokant te worden. Als ze goed krokant zijn, haal je de aardappel schillen uit de friteuse en laat je de aardappelschillen uitlekken op wat keukenpapier. Als ze goed zijn uit gelekt strooi je er nog wat zeezout overheen, je kan er ook andere kruiden overheen strooien zoals bijvoorbeeld patat kruiden experimenteer heer eens mee.

Met de overige aardappel kan je natuurlijk ook nog normale chips maken, of je kan ze natuurlijk gebruiken voor het avond eten.

Geef een reactie