Paprika Chips maken

Paprikachips maken


Dus je wil zelf Paprika Chips maken voor in de oven? Dan ben je hier bij het juiste adres.

Wat heb je nodig om zelf paprika chips te maken?

  • 400 gram grote aardappels
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • Paprika poeder
  • Zout
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • KeukentangDe bereiding:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden Celsius. Daarna begin je met het schillen van de aardappels totdat je aardappels goed schoon zijn, je kan ook de aardappels met wat water afspoelen. nadat je de aardappels hebt schoongemaakt, begin je met schillen van de aardappels met een kaasschaaf. Snij de aardappels en in flinterdunne plakjes, denk hierbij aan de dikte van de chips die verkrijgbaar is bij bijvoorbeeld de supermarkt. Nadat je de aardappels in dunne plakjes heb geschaafd leg je de chips op een schone droge theedoek en dep je de chips goed af.

Leg daarna het bakpapier op de bakplaat zodat deze goed bedekt is. Leg daarna de chips op de bakplaat en zorg er voor dat de plakje niet op elkaar liggen. Nadat je dit heb gedaan bestrooi je de chips ligt met wat zonnebloemolie. Daarna bestrijk je de chips met de paprikapoeder en wat zout, hier kan je zelf bepalen hoeveel paprikapoeder en zout je er op bestrooid dit zodat je het naar eigen smaak kan maken je kan het beste hier meerdere keren mee experimenteren.

Stop daarna de bakplaat in de oven op 200 graden celius voor ongeveer 20 minuten. Zorg ervoor dat de chips goudbruin wordt. Als je de chips aan beide kanten goed bruin wilt hebben kan je de chips ook halverwege omkeren met bij voorbeeld een keukentang, dit maakt de chips net wat lekkerder maar het is wel lastig om alle chips netjes om te draaien.

Na 20 minuten haal je de chips uit de oven en laat je ze afkoelen, zo makkelijk kan het zijn Paprika Chips maken.

Geef een reactie